GYIK / árak

Gyakran Ismételt Kérdések

Mitől függ az ár?

Áraink egyedi rendelések alapján változnak. Az ár függ a mérettöl, 1 nm- re eső üveg db számától, az üveg tipusától.

Díszüveget szeretnék. Hogyan kezdjek neki?

Gondolja át, hová szeretné az üveget. Milyen a funkciója? Átlátszó legyen-e (pl étkező, előszoba) vagy csak áttetsző? (pl fürdőszoba, hálószoba)

Színes legyen-e vagy "fehér a fehérben" üveg? Milyen a fal? Milyen a kövezet? Milyen a berendezés? Modern, antik stb. Ha teheti nézegessen több újságot, internetet, és a tetsző formát, színt valamilyen formában jegyezze fel. Természetesen vannak katalógusaink és segítünk, de az első lépéseket Öntől várjuk.

Ha mindezt számba vette, keressen fel egy üvegest, esetleg többet. Válassza az Önnek szimpatikusat. Ha szimpátia alakul ki megrendelő és kivitelező közt, sokkal eredményesebb lesz a munka is.

Mennyibe kerül egy díszüveg?

A legnehezebb kérdés, melyre konkrét minta , méret nélkül nem lehet válaszolni. Az ár függ a minta bonyolultságától, az üveg fajtájától. Egyszerűbb üvegek, inkább egyenes vágással mint ívessel, kevés színnel kb 70.000 Ft / nm-től elérhetők. A sok darabból álló – 100 db/nm felett – ennél lényegesen többe is kerülhetnek.

Le tudom-e mérni magam is az üveget?

Igen, szögletes nyílás esetén . Jó, ha a teljes méretet vesszük alapul – ütközéstől-ütközésig- s aztán ebből az üveges levon 4-5 mm-t. Az üveg nem szorulhat.

Íves üveg esetén mindenképp kemény karton kell, amit be kell vágni a nyílásba és körberajzolni elölről. (A karton az üvegnek felel meg, a rajz pedig a látszó részt jelenti. ) Meglévő üveg helyére készülő üvegnél jobb, ha az üveges kimegy a helyszínre.

Meglévő hőszigetelt üvegbe szeretnék díszüveget. Lehet-e ezt?

Igen lehet, de újra kell gyártani a hőszigetelt üveget. Ekkor a két üveg közé kerül a díszüveg. Műanyag tokszerkezetbe is beépíthető. Ha valaki díszüveget akar a hőszigetelt üveg egyik felének, azt semmiképp se fogadják el, ugyanis teljesen felesleges. A díszüveg sohasem hermetikusan lezárt egység. Csak két üveg közé szabad beépíteni, akkor kapunk hőszigetelt üveget.

A szokásos hőszigetelt vastagság 24 mm. Legalább ekkora hely kell az üvegnek, de jobb a 28-32 mm.

Mekkora lehet egy ólomüveg?

Az önhordozó ólmozott üveg elég kicsi: max. 50x100 cm. Ennél nagyobbat csak merevítésekkel lehet rögzíteni, különösen ha mozgó ajtószárnyba kell beépíteni.

Az ólmozott üveg a mozgás miatt ( szél, huzat) előbb-utóbb meglazul. Ez lehet néhány év is, de mindenképp megrogy. Csak a keresztmerevítőkkel rögzített üveg tart ki több generáción át. A Tiffany-technikával készült üvegből nagyobb felület is elérhető. Kb 60 x 140 cm. A Tiffany-technika merevebb, biztosabb tartást igér.

A hőszigetelt üveg közé beépített ólmozott üveg kb 60x120 cm-ig teljes biztonsággal kivitelezhető. Ha nagy felületekről van szó, akkor a felületet szerkezetileg több mezőre kell osztani.

Milyen vastag a díszüveg?

Az ólmozott üveg kb 6 mm. A Tiffany üveg kb 5mm. A fémsines üveg 8 mm. Homokfúvott üvegre 3-5 vagy 6 mm-t kell számolni, mert a homokszórt üveget egy ellenüveggel védjük. Savazott üveg 3mm -tol.

Mennyi idő alatt készül el egy díszüveg?

Egy ajtóbetét általában 2-4 hét. Konyhabútor 10-12 nap alatt. Természetesen a nagyobb egység több hónap is lehet.

Műhelybe kell –e szállítanom az ajtót vagy ablakot?

Az ajtót, ablakot nem feltétlen, de lehetséges, van hol tárolnunk. A konyhabútor ajtókat minden esetben el kell hoznia. Sérüléstől nem kell tartania, gondosan kezelünk minden darabot.

Egyébként a felmérést, szállítást, beépítést a műhely szokta végezni.

A kész termék csak a mühelyben kiegyenlített számla ellenében vihető el, vagy épithető be!!!

Kérdése van, segíthetünk?

Jócsák Zsolt
Jócsák Zsolt
Jócsák Zsolt

Üvegműves

+36 1 222-5503
+36 30 9536 545

Székely Anett
Székely Anett
Székely Anett

Üvegműves

Ügyfeleink véleménye

Great theme. Very versatile and loaded with awesome features. Loving it.
reedwallen
reedwallen
Themeforest
Work top quality, best cost x benefit in all themes I?ve seen in the last 3 years!
mpznet
mpznet
Themeforest
First, thanks for the great theme. The best I?ve bought so far!
davidparadis
davidparadis
Themeforest
Powered by: websos.biz